Ga naar de inhoud
  • Home
  • Meetings
    Vind de beste locatie voor uw bedrijfsmeeting

    Zoek een locatie in de Nederland, België of in de gehele Benelux.

    NEDERLAND
    BELGIË
    BENELUX
  • Events
  • Congres
  • Expotec
  • Incentives
  • MBE

    Het Meetings Business Event, georganiseerd door het eerste en grootste vaktijdschrift voor de MICE-markt: MEETINGS. Het MBE is een jaarlijks event voor iedereen die meetelt in de meetings- en congresindustrie.

    Aanmelden

    Aanmeldformulier Meetings Business Awards 2026

    Programma

    Meetings Business Awards 2026

    Locatie

    Locatie wordt eind 2025 bekend gemaakt

    Achtergrond

    Hét jaarlijkse congres voor alle MICE-professionals

    Eerdere editie's

    Vorige edities van de MBE

    Organisatie

    Het MBE is onderdeel van de mediaproductie van Brinkman Media Group

    Tijdens de bijeenkomst worden de MEETINGS Awards uitgereikt.

  • Awards
    Meetings Awards Logo
    MEETING ® Awards

    De publieksprijzen voor de beste MICE-locaties en -bedrijven

    Belangrijke Data

    Inschrijven, Nominaties, Stemmen & Uitreiking

    Achtergrond

    Sinds 2006 uitgereikt aan de beste MICE-bedrijven en locaties.

    Winnaars

    Uitslagen MEETINGS Awards Nederland en België

    Genomineerden

    Bekijk alle genomineerden voor de MEETINGS AWARDS 2025

    Stemmen

    Het stemmen op MEETINGS AWARDS 2025 is begonnen!

    U kunt weer stemmen!
  • Mediapakket
  • Nieuws
  • About

    ABOUT

    MEETINGS

    Contact

    BMG Business B.V.
    Nijmegen

    Filosofie

    Alle zakelijke aspecten van grote en kleine bijeenkomsten

    Doelgroep

    Hét Platform voor Print, Online & Ranking

    Abonnementen

    Abonneren op onze periodieken

    Team

    Ons team, de mensen achter MeetingsPlatform

    Disclaimer

    Eigendomsrechten en voorwaarden

Terug naar Nieuwsoverzicht

Categorie: Museum
11 september 2025

Archeon Culinair met Pierre Wind

Op zaterdag 20 en zondag 21 september staat Museumpark Archeon volledig in het teken van culinair genieten door de eeuwen heen. Bezoekers maken een smaakvolle reis langs de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. Overal in het park zijn verrassende hapjes, bijzondere demonstraties en inspirerende verhalen te beleven. Topkok Pierre Wind is beide dagen aanwezig om alles te overzien en steekt zelf ook de handen uit de mouwen.

Met zijn aanstekelijke energie en creativiteit geeft Pierre Wind dit culinaire weekend een extra dimensie: van oer-pannenkoeken met brandnetelstroop tot wentelteefjes bakken, hij neemt jong en oud mee in zijn eigen verrassende kijk op koken en proeven. Daarnaast zijn er kookdemonstraties in alle drie de tijdsvlakken en kunnen bezoekers diverse bijzondere hapjes proeven met de proeverijkaart. Verzamel de receptenkaarten die door het hele Museumpark verspreid zijn om thuis nogmaals van de historische lekkernijen te genieten.

Proeven in de prehistorie De reis begint bij de jager-verzamelaars, waar vis in een kuil wordt bereid. Daarna bewandelt men de tijdlijn van smaken en kan men proeven van prehistorische thee, zelf een broodje bakken op een stok en genieten van platbroden uit de leemoven met heerlijke hangop. Met een beetje geluk mag er geproefd worden van het speenvarken dat aan het spit draait in de IJzertijd.

Romeinse culinaire hoogstandjes De Romeinen brengen verfijning in de keuken. Proef moretum en libum in de Domus, ontdek het knapperige crustulum bij de porticus van het badhuis en ervaar hoe soldaten zich voedden met garum, posca en zelfs een vroege variant van de hamburger. In het Triclinium eet je als een keizer en bij de tempel luister je naar verhalen over goddelijk eten. Tijdens het gladiatorengevecht maak je kans op de gouden bal – goed voor een smakelijke prijs van Pierre Wind! Smullen in de middeleeuwen In de middeleeuwen vullen stevige gerechten de magen. Proef de traditionele ayunne soppe (uienragoût met peperkoek), geniet van vers brood bij de bakker of ontdek de rijke smaak van linzenstoofpot bij de wever. In de kloosterkeuken kun je mosterd proeven of meekijken bij het bierbrouwen, en bij de visser staat zure haring klaar. Kinderen én volwassenen mogen zelf karnen om boter te maken of leren hoe middeleeuwse lekkernijen werden bereid.

Kom 20 en 21 september langs voor een culinaire tijdreis en verwen je smaakpapillen met smaken van eeuwen geleden. Ontdek hoe onze voorouders aten – en ervaar zelf hoe verrassend lekker dat nog steeds is, samen met Pierre Wind!

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Museum Rotterdam bouwt aan de toekomst in studio 5 de Doelen werkplaats
ROOTS ON DECK: VOC-schip wordt podium voor Molukse makers tijdens SAIL
Het museum als bijzondere meetinglocatie
Vikingen veroveren Museumpark Archeon
Meer dan 200 Vikingen veroveren Museumpark Archeon tijdens Internationaal Viking Festival
Schots weekend, Paasdagen en meivakantie in Museumpark Archeon, Alphen aan den Rijn
De Grijze Jager Dag in Museumpark Archeon, Alphen aan den Rijn
Loading...
VorigeVorigeROOTS ON DECK: VOC-schip wordt podium voor Molukse makers tijdens SAIL
VolgendeDe Grijze Jager Dag in Museumpark Archeon, Alphen aan den RijnVolgende

Contactgegevens

BMG Business B.V.

Bezoekadres
Kerkenbos 10-15E
6546 BB Nijmegen

Telefoon
+31 (0)24 760 06 60

E-Mail
info@brinkmanmediagroup.nl

©2025, Brinkman Media Group

Meetings

MEETINGS
MeetingsGuide
Meetings Locatie Top-500
International Conferences
Meetings Business Event
Meetings® Awards
Expotec
ExpotecGuide

Events & Showbizz

MEETINGS
Events & Showbizz
Events Awards
EventsGuide

Travel

TRAVEL – Business & Incentives
TravelGuide

Meetings Awards

Congres
Congrestheater
Evenementen
Teamactiviteiten
Supplier
Training
Vergader

Events Awards

Eventsbedrijven
Eventssupplier

Ranking

Meetingssterren

Privacy Statement
Linkedin Facebook Twitter Youtube Pinterest

Lid / Partner van: