Wie het terrein van Inspyrium in Cuijk betreedt, komt in een groene wereld vol creativiteit en verrassingen. Gelegen tussen de landerijen van Boomkwekerij Ebben, een familiebedrijf dat sinds 1862 bomen kweekt, is Inspyrium al ruim tien jaar een toonaangevende eventlocatie. Hier draait alles om groei, in de breedste zin van het woord.
De nieuwste blikvanger is de moestuin, waar wilde sla, mosterdblad, ziltige monniksbaard en kruiden direct van de grond op het bord belanden. Het is het kloppend hart van Inspyrium Flavours, de eigen cateringtak die dit jaar werd gelanceerd. Zo is de cirkel rond: van zaadje tot gerecht. Alles vindt plaats op eigen terrein. Samen met chefs uit de regio wordt geëxperimenteerd met smaken en gewassen, zodat elk event letterlijk een unieke smaak krijgt.
Inspyrium staat nooit stil. Zo wordt er in 2026 een vaste technische set in de industriële hal gerealiseerd, waardoor events nog flexibeler en efficiënter kunnen worden opgebouwd. Ook Loods 1 ondergaat een complete make-over. Waar deze ruimte nu alleen van juni tot oktober beschikbaar is, kan deze vanaf 2026 jaarrond worden ingezet als volwaardige eventlocatie.
Wie hier rondloopt, ontdekt dat de mogelijkheden eindeloos zijn. De daktuin is ’s zomers dé plek voor een lunch, borrel of BBQ tussen het groen, met uitzicht over de kwekerij. Glazen tuinderskassen worden omgetoverd tot inspirerende break-out ruimtes en in het omliggende groen ontstaan creatieve settings voor workshops en livecooking. Voor meerdaagse events
kan er zelfs worden overnacht op de tijdelijke camping met kartonnen tentjes. Alles ademt de mentaliteit: “Het antwoord kan van alles zijn, maar geen nee.” Met de moestuin, eigen catering, nieuwe faciliteiten en een locatie die voortdurend in beweging is, biedt Inspyrium een totaalervaring. Niet alleen een plek om te vergaderen, vieren of inspireren, maar een omgeving waar ideeën wortel schieten en uitgroeien tot iets bijzonders.
In Cuijk is inspiratie geen loze belofte, maar iets wat je ziet, proeft en beleeft.