Ga naar de inhoud
  • Home
  • Meetings
    Vind de beste locatie voor uw bedrijfsmeeting

    Zoek een locatie in de Nederland, België of in de gehele Benelux.

    NEDERLAND
    BELGIË
    BENELUX
  • Events
  • Congres
  • Expotec
  • Incentives
  • MBE

    Het Meetings Business Event, georganiseerd door het eerste en grootste vaktijdschrift voor de MICE-markt: MEETINGS. Het MBE is een jaarlijks event voor iedereen die meetelt in de meetings- en congresindustrie.

    Aanmelden

    Aanmeldformulier Meetings Business Awards 2026

    Programma

    Meetings Business Awards 2026

    Locatie

    Locatie wordt eind 2025 bekend gemaakt

    Achtergrond

    Hét jaarlijkse congres voor alle MICE-professionals

    Eerdere editie's

    Vorige edities van de MBE

    Organisatie

    Het MBE is onderdeel van de mediaproductie van Brinkman Media Group

    Tijdens de bijeenkomst worden de MEETINGS Awards uitgereikt.

  • Awards
    Meetings Awards Logo
    MEETING ® Awards

    De publieksprijzen voor de beste MICE-locaties en -bedrijven

    Belangrijke Data

    Inschrijven, Nominaties, Stemmen & Uitreiking

    Achtergrond

    Sinds 2006 uitgereikt aan de beste MICE-bedrijven en locaties.

    Winnaars

    Uitslagen MEETINGS Awards Nederland en België

    Genomineerden

    Bekijk alle genomineerden voor de MEETINGS AWARDS 2025

    Stemmen

    Het stemmen op MEETINGS AWARDS 2025 is begonnen!

    U kunt weer stemmen!
  • Mediapakket
  • Nieuws
  • About

    ABOUT

    MEETINGS

    Contact

    BMG Business B.V.
    Nijmegen

    Filosofie

    Alle zakelijke aspecten van grote en kleine bijeenkomsten

    Doelgroep

    Hét Platform voor Print, Online & Ranking

    Abonnementen

    Abonneren op onze periodieken

    Team

    Ons team, de mensen achter MeetingsPlatform

    Disclaimer

    Eigendomsrechten en voorwaarden

Terug naar Nieuwsoverzicht

Categorie: Nieuws
6 april 2022

Locals Arnhem mag zich Dutch Cuisine-Restaurant noemen.

Restaurant LOCALS is een samenwerkingsverband aangegaan met Dutch Cuisine; een organisatie die de Nederlandse keuken en eetcultuur promoot. Dutch Cuisine ziet Nederlandse restaurants en chef-koks als belangrijke ambassadeurs om deze visie uit te dragen. Zij zijn immers degenen die de consument – hernieuwd - kennis kunnen laten maken met die duurzame, gezonde en smaakvolle keuken. Bovendien zijn ze de verspreiders van de receptuur en vertellen ze de verhalen achter de gerechten.

De visie van Dutch Cuisine is een visie die helemaal past bij LOCALS. Vol overtuiging heeft dit restaurant de principes van Dutch Cuisine onderschreven. Koken op duurzame en bewuste wijze, met zoveel mogelijk gebruik van lokale seizoensproducten, volgens het ‘no waste’ beginsel, ligt helemaal in de lijn die LOCALS graag nastreeft. Chef-kok Frank Bregman: “Op onze kaart staat OerHollandse kost, maar wel verrassend, verantwoord én culinair bereid. In samenwerking met Dutch Cuisine ambassadeur Niven Kunz, dé groentechef van Nederland, bedenken wij gerechten waarin groenten een hoofdrol spelen, maar met name waarin de lokale producten die in de gerechten worden verwerkt kunnen schitteren. Dit sluit heel goed aan bij de visie van Dutch Cuisine. Een logische keuze dus om samen te gaan werken!”

Nederlandse keuken met lokale producten

De Dutch Cuisine gerechten op de kaart van LOCALS maken weer eens goed duidelijk waarom we trots mogen zijn op die unieke Nederlandse eetcultuur. Je vindt hier bijvoorbeeld knolselderijsoep, Arnhemse oesterzwammen, een Opperdoezer ronde en heilbot uit Nederlandse wateren met Betuwse appel. Alle gerechten worden afgemaakt met groenten en/of kruiden uit de eigen duurzame Vertical Farm van het restaurant. Daarnaast ontwikkelde het restaurant onlangs haar eigen bier met Arnhemse Bierbrouwerij Leroy Brown Brewery. Het hoofdingrediënt van het blond bier is “oud” brood. Het brood dat dagelijks overblijft bij het restaurant krijgt een tweede leven in het bier. Verantwoord & duurzaam!

Gault & Millau

Op 14 maart jl. werd de Gault&Millau culinaire gids voor 2022 gelanceerd. Gault&Millau is een Frans bedrijf dat in meerdere landen gastronomische gidsen uitgeeft, waaronder in Nederland. Hierin worden aanbevelingen gedaan voor de beste restaurants. Het maximaal aantal te behalen punten voor een restaurant is 20 punten. Restaurant mocht LOCALS met trots een vermelding met 13 punten in ontvangst nemen. “Een prestatie waar wij als team heel trots op zijn. Helemaal omdat we afgelopen december pas de deuren van ons nieuwe restaurant-concept hebben geopend. Onze ambitie is groot. Met Frank Bregman als chef-kok en Niven Kunz als ambassadeur streven wij naar een Bib Gourmand, dé onderscheiding van Michelin voor toprestaurants met een aantrekkelijk geprijsd menu.” aldus Martijn van Dijk, F&B Manager restaurant LOCALS.

Over LOCALS

Restaurant LOCALS is het gevestigd in Hotel Haarhuis en staat voor lokale producten én mensen. Met een eigen Vertical Farm en lokaal ingekochte producten presenteren ze het beste van Nederlandse bodem, maar dan wel verrassend, verantwoord én culinair bereid. De Nederlandse producten komen niet van ver. In samenwerking met het bedrijf Vegger uit Ede heeft restaurant LOCALS een eigen Vertical Farm gebouwd waarin de groenten en kruiden worden verbouwd. Vertical Farming is het kweken van voedsel in gestapelde kweeklagen, in een volledig gecontroleerde omgeving. Energie, licht en water worden aangestuurd om zo efficiënt en duurzaam mogelijk te kweken, zonder invloeden van buitenaf. De gewassen groeien volledig op water, waarbij geen aarde wordt gebruikt. Een unieke manier van het kweken van groenten en kruiden in Arnhem! In de keuken van LOCALS staat chef-kok Frank Bregman aan het roer. Voordat Frank de switch maakte naar restaurant LOCALS heeft hij ervaring opgedaan bij restaurants Oud Sluis en Pure C van Sergio Herman en heeft hij een eigen Bib Gourmand restaurant gehad in Renkum. Zijn passie voor koken met groenten ontwikkelde hij dankzij de ambassadeur van restaurant LOCALS, dé groentechef van Nederland Niven Kunz. Niven is een Nederlandse chef-kok die in twee verschillende restaurants een Michelinster toegekend kreeg en nu een eigen restaurant heeft genaamd Triptyque. Zijn passie en kennis over groenten zijn voortgevloeid naar LOCALS en dit proef je terug in de smaakvolle gerechten van het restaurant.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Hotel Die Port van Cleve officieel Hofleverancier
Expo Houten opent gloednieuwe congresfaciliteit voor 350 personen
Attractiepark Toverland behaalt dubbelslag bij verkiezing van Het Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland 2025
The Hague Conference Centre investeert juist nu in de toekomst
De voorbereidingen voor de MEETINGS® Awards 2023 zijn in volle gang
U-turn Events, met afstand de leukste events bij DNK
Landcommanderij Alden Biesen herdenkt brand van 50 jaar geleden
Hotel Theater Figi
Spant gaat verbouwen: grote theaterzaal krijgt metamorfose
Een actieve kerst op kasteel Doorwerth
Loading...
VorigeVorigeMeer dan 1250 eendjes werden er verkocht t.v.v. Stop Darmkanker!
VolgendeOp zoek naar de ideale locatie om een beurs te organiseren?Volgende

Contactgegevens

BMG Business B.V.

Bezoekadres
Kerkenbos 10-15E
6546 BB Nijmegen

Telefoon
+31 (0)24 760 06 60

E-Mail
info@brinkmanmediagroup.nl

©2025, Brinkman Media Group

Meetings

MEETINGS
MeetingsGuide
Meetings Locatie Top-500
International Conferences
Meetings Business Event
Meetings® Awards
Expotec
ExpotecGuide

Events & Showbizz

MEETINGS
Events & Showbizz
Events Awards
EventsGuide

Travel

TRAVEL – Business & Incentives
TravelGuide

Meetings Awards

Congres
Congrestheater
Evenementen
Teamactiviteiten
Supplier
Training
Vergader

Events Awards

Eventsbedrijven
Eventssupplier

Ranking

Meetingssterren

Privacy Statement
Linkedin Facebook Twitter Youtube Pinterest

Lid / Partner van: