Ga naar de inhoud
  • Home
  • Meetings
    • BENELUX
    • NEDERLAND
    • BELGIË
    • LUXEMBURG
  • Events
  • Congres
  • Expotec
  • Incentives
  • MBE
    • Meetings Business Event
      • Aanmelden
      • Programma MBE
      • Locatie MBE
      • Achtergrond
      • Eerdere editie’s
      • Organisatie
  • Awards
    • MEETINGS® Awards
      • Achtergrond
      • Winnaars
      • Genomineerden
      • Stemmen
    • EVENTS® Awards
      • Genomineerden
    • Belangrijke data MEETINGS en EVENTS Awards
  • Mediapakket
  • Nieuws
  • About
    • About
      • About
      • Filosofie
      • Doelgroep MEETINGS
      • Abonnementen
      • Team
      • Privacy Statement
      • Disclaimer
    • Contact
  • Home
  • Meetings
    • BENELUX
    • NEDERLAND
    • BELGIË
    • LUXEMBURG
  • Events
  • Congres
  • Expotec
  • Incentives
  • MBE
    • Meetings Business Event
      • Aanmelden
      • Programma MBE
      • Locatie MBE
      • Achtergrond
      • Eerdere editie’s
      • Organisatie
  • Awards
    • MEETINGS® Awards
      • Achtergrond
      • Winnaars
      • Genomineerden
      • Stemmen
    • EVENTS® Awards
      • Genomineerden
    • Belangrijke data MEETINGS en EVENTS Awards
  • Mediapakket
  • Nieuws
  • About
    • About
      • About
      • Filosofie
      • Doelgroep MEETINGS
      • Abonnementen
      • Team
      • Privacy Statement
      • Disclaimer
    • Contact

Terug naar Nieuwsoverzicht

15 december 2021

Hotel Haarhuis opent restaurant met eerste vertical farm van Arnhem

Op 10 december opent het nieuwe restaurant LOCALS in Hotel Haarhuis! Het nieuwe restaurant concept van dit bekende hotel in Arnhem gaat aan de slag met de Dutch Cuisine op een duurzame en moderne manier. OerHollandse kost, maar wel verrassend, verantwoord én culinair bereid.

Restaurant LOCALS staat voor lokale producten én mensen. De keukenploeg gaat hier voor gerechten van kwalitatief hoog niveau, waarbij groenten de hoofdrol spelen. Met een eigen Vertical Farm en lokaal ingekochte producten presenteren ze het beste van Nederlandse bodem, maar dan wel verrassend, verantwoord én culinair bereid. ,,We willen ons onderscheiden van andere restaurants in de stad", aldus directeur Wouter Dekker van Hotel Haarhuis, waar LOCALS in gevestigd is. ,,Dus geen Mediterrane of Oosterse keuken, maar gerechten die zijn gebaseerd op bekende Nederlandse producten.” En de Nederlandse producten komen niet van ver. In samenwerking met het bedrijf Vegger uit Ede heeft het hotel een eigen Vertical Farm gebouwd waarin de groenten en kruiden worden verbouwd.

Team Frank Bregman en Niven Kunz

In de keuken van LOCALS staat chef-kok Frank Bregman aan het roer. Voordat Frank de switch maakte naar restaurant LOCALS heeft hij ervaring opgedaan bij restaurants Oud Sluis en Pure C van Sergio Herman en heeft hij een eigen Bib Gourmand restaurant gehad in Renkum. Zijn passie voor koken met groenten ontwikkelde hij dankzij de ambassadeur van restaurant LOCALS, dé groentechef van Nederland Niven Kunz. Niven is een Nederlandse chef-kok die in twee verschillende restaurants een Michelinster toegekend kreeg en nu een eigen restaurant heeft genaamd Triptyque. Niven staat voor het 80/20 principe (groenten vs vlees/vis). In zijn keuken gaan groenten altijd voor. Zijn passie en kennis over groenten zijn voortgevloeid naar LOCALS en dit proef je terug in de smaakvolle gerechten. Frank Bregman vertelt: “Bij het bedenken van de gerechten zijn we eerst uitgegaan van de groenten van het seizoen. Daarbij hebben we gekeken naar welke vlees- of vissoort goed bij de groenten zou passen. Normaliter is het andersom. Wij geven groenten een hoofdrol en laten dit schitteren in onze gerechten”.

Vertical Farming

Restaurant LOCALS verbouwt haar eigen groenten en kruiden in een Vertical Farm. Vertical Farming is het kweken van voedsel in gestapelde kweeklagen, in een volledig gecontroleerde omgeving. Energie, licht en water worden aangestuurd om zo efficiënt en duurzaam mogelijk te kweken, zonder invloeden van buitenaf. De gewassen groeien volledig op water, waarbij geen aarde wordt gebruikt. In de kas van restaurant LOCALS zijn o.a. verschillende soorten basilicum, slasoorten, koriander, oregano, andijvie en bietenkiemen. Een unieke manier van het kweken van groenten en kruiden in Arnhem!

 

Grootse ambitie

Met Frank Bregman als chef-kok en Niven Kunz als ambassadeur is de ambitie bij restaurant LOCALS hoog. “We streven niet naar een Michelinster, maar wel naar een Bib Gourmand, dé onderscheiding van Michelin voor toprestaurants met driegangenmenu's onder 39 euro.", aldus Wouter Dekker.

 

Over Hotel Haarhuis

Naast restaurant LOCALS, opende het hotelrecentelijk ook nog een CITY SPA op de vierde etage van het hotel, welke beschikt over saunafaciliteiten, douches, een buitenterras met loungestoelen, een luxe loungebank en een behandelkamer. Daarnaast werd er ook aan de kelder van het hotel een nieuwe invulling gegeven. Deze kelder is omgetoverd tot een wijnkelder & whiskybar genaamd The Storage. De wijnkelder lijkt qua inrichting op een bijzondere Franse wijnkelder en beschikt over gigantisch wijnvaten waar men de mogelijkheid heeft om zelf wijn te tappen.

In de afgelopen 2 jaar heeft Hotel Haarhuis enorm geïnvesteerd in het hotel. Niet alleen de inrichting is vernieuwd, ook de faciliteiten (fitness, wellness en wijnkelder), de hotelkamers & boardrooms én de City Spa. Het hotel bestaat inmiddels 104 jaar en heeft een rijke nalatenschap, die niet mag worden vergeten. Het nieuwe design is dan ook geïnspireerd op verschillende decennia vanaf de jaren 20 (oprichting hotel) tot en met het heden. Reizigers van over de hele wereld worden hier verrast door het design en door de vele concepten onder één dak (BLOU Rooftop bar, restaurant LOCALS, HOEK Koffie & Patisserie en The Storage), maar ook ontzorgd en voelen zich direct thuis in de verwonderlijke huiskamer van Arnhem!

Deel dit bericht:

PeoplePlaces

people@places Enschede Technology Base – Bijzondere locatie op Vliegveld Twente

  •   20 mei 2025
Slot Loevestein

Slot Loevestein – Beleef historie, bouw aan de toekomst

  •   20 mei 2025
Den Haag Venues

The Big Tour The Hague Venues – Congresstad Den Haag laat zich zien

  •   20 mei 2025
Onthulling jubileummagazine Hotel Central 120 jaar

Golden Tulip Hotel Central viert 120-jarig jubileum

  •   16 mei 2025
Vikingen 1

Vikingen veroveren Museumpark Archeon

  •   15 mei 2025
Thomas

Professional aan het woord. Thomas van der Zee: “Wees nieuwsgierig!”

  •   14 mei 2025
Loading...
VorigeVorigeOntdek enkele pareltjes van verrassend Hasselt
VolgendeBrainstormen midden in de natuurVolgende

Contactgegevens

BMG Business B.V.

Bezoekadres
Kerkenbos 10-15E
6546 BB Nijmegen

Telefoon
+31 (0)24 760 06 60

E-Mail
info@brinkmanmediagroup.nl

©2025, Brinkman Media Group

Meetings

MEETINGS
MeetingsGuide
Meetings Locatie Top-500
International Conferences
Meetings Business Event
Meetings® Awards
Expotec
ExpotecGuide

Events & Showbizz

MEETINGS
Events & Showbizz
Events Awards
EventsGuide

Travel

TRAVEL – Business & Incentives
TravelGuide

Meetings Awards

Congres
Congrestheater
Evenementen
Teamactiviteiten
Supplier
Training
Vergader

Events Awards

Eventsbedrijven
Eventssupplier

Ranking

Meetingssterren

Linkedin Facebook Twitter Youtube Pinterest

Lid / Partner van: